dijous, 30 de setembre del 2010

Videojocs adictius, una addicció sense drogues

Una companya nostre ens ha suggerit un vídeo en una de les nostres entrades, així que hem decidit fer-hi un cop d'ull i dedicar-hi una entrada en el nostre blog.

Quanta estona es recomenable que els nens dediquin als jocs o als xats? A partir de quantes hores es considera un abús? Es pot fer addictiu si no hi ha un control d'un adult? És tan perjudicial per als alumnes com per arribar al punt de crear addicció? És important ser conscient com a futurs mestres de tots aquests problemes d'addicció sense drogues? Totes aquestes preguntes i més, les podem resoldre veient aquest interessant vídeo. 



Abans de començar, cal saber algunes dades:
- Entre un 6 i un 20% de la població fa un ús excessiu dels xats.
- Més de 3 hores seguides xatejant, jugant a una consola o bé jugant a un videojoc de la xarxa, es considera un abús.
- La guia "Qui posa les regles del joc?" ajuda a prevenir aquest abús.
- Les consoles han estat el producte estrella del Nadal del 2009.

Un cop ja sabem tot això, comencem des del principi del problema, a saber quins són els símptomes de dependència per a poder detectar l'abús.
Les persones que estan enganxades:
  • Tenen la necessitat de connectar-se a totes hores encara que ningú els hi parli.
  • Senten la necessitat de connectar-se cada vegada més, i més estona.
  • Amaga a la gent propera com familiars i amics la importància que té per a ells l'internet.
Per poder-se desenganxar cal fer un tractament psicològic de dos anys. El més important és reduir les hores d'ús de l'ordinador i buscar altres alternatives per passar el temps. Els casos d'abús, cada vegada van en augment, per això cal aprendre a conviure amb la tecnologia i treure'n profit sense deixar de banda els riscs que pot suposar fer-ne un abús.
A banda del xat, l'ús dels videojocs és un altre dels perills que poden provocar una adicció. Per això es fan tallers en els que pares i fills aprenen a conviure amb les consoles. 
En aquest vídeo es pot veure les conseqüències d'una addicció als videojocs en xarxa i com han canviat les vides d'aquestes persones addictes. És impressionant veure quanta estona es passen davant de l'ordinador i com viuen, el punt on pot arribar aquesta addicció. Ens ha sobtat molt el comentari d'un noi que diu que s'ha passat dos mesos sense dutxar-se per culpa de la forta dependència que tenia amb els videojocs.

Cal dir per tant, que s'ha d'anar amb molt de compte amb aquestes addiccions, que encara que no hi hagin drogues pel mig poden ser igual de perilloses que les altres. Hem de tenir present que és important que a l'escola parlem de tot això.




Alicia Abril, Silvia Caballé, Anna Chamorro i Carla Dabau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada