divendres, 3 de desembre de 2010

Tecnologia de les pissarres digitals

L'altre dia vam estar donant un cop d'ull el bloc d'unes companyes nostres, i vam trobar que hi havia una entrada molt interessant, la qual em volgut fer una entrada relacionada amb aquesta.


"Per realitzar la interacció entre els sensors en la superfície de la pantalla de les pissarres interactives existeixen diferents tecnologies. Esmentarem les més utilitzades: 
                     
- ELECTROMAGNÈTICA
S'utilitza un dispositiu especial semblat a un punter, juntament amb una malla elèctrica continguda en la pantalla de projecció. Hi ha sensors magnètics per tota la pantalla que reaccionen i envien un missatge a l'ordinador quan són activats per el contacte del bolígraf magnètic. Aquesta detecció del camp electromagnètic emés per el punter permet la localització del punt senyalat.

 
-Ultrasons–Infraroja  
Quan el marcador entra en contacte amb la superfície de la pissarra, aquest envia simultàneament una senyal d'ultrasons i una altra infraroja de sincronisme. són dos receptors que s'instal•len en dos costats de la superfície de la pantalla, reben els senyals i calculen la possició del punter. Aquesta tecnologia ens permet que les pissarres siguin de qualsevol material (sempre i quan sigui blanca i llissa per una bona projecció).


-Resistiva
la pantalla de la pissarra està formada per dues capes separades, l'exterior és deformable al tacte. La pressió aplicada facilita el contacte entre les llàmines externes i internes, provocant una variació de resistència elèctrica, el que ens permet localitzar el punt senyalat."


Alicia Abril, Silvia Caballé, Anna Chamorro i Carla Dabau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada