dijous, 2 de desembre de 2010

Vídeos educatius

A continuació us posarem una públicació que van fer unes companyes nostres en al seu bloc, ja que considerem que està molt relacionada amb el nostre bloc i seria interessant que la remarquessim publicant-la nosaltres un altre cop.

"El vídeo és un recurs educatiu que cada cop s'utilitza més a les aules. En concret, els vídeos educatius són un material audiovisual que tenen un grau d'utilitat en el procés d'ensenyança aprenentatge. Un documental o una pel·lícula poden ajudar a millorar la comprensió del tema als nens ja que constitueixen un mitjà atractiu i motivador per a ells.

Un vídeo serà educatiu per a ells sempre que l'escollim bé per les seves necessitats. A l'hora d'escollir-ne un, primer de tot l'hem de veure nosaltres sencer per tal de saber si es adequat a les característiques del nen al que se li posarà perquè el visualitzi. Però no tan sols ha de ser concorde a la seva edat, sinó que també ha de ser coherent amb la seva capacitat de comprensió. A més a més, s'ha de valorar la densitat i duració de la informació, el vocabulari que s'utilitza i la claredat de les imatges que s'exposen.

Podem trobar vídeos educatius en moltes pàgines de la xarxa elaborat per mestres, particulars, etc. A continuació us deixo unes de les moltes pàgines web on poder trobar-los:
Videos educativos és una web des d'on podem descarregar o visualitzar vídeos educatius de forma totalment gratuïta. Els vídeos estan agrupats per matèries i per nivells d'ensenyança.
Edu3.cat és una pàgina, que ja hem nombrat en entrades al blog anteriorment, on també hi podrem trobar vídeos de caràcter educatiu classificats per matèries.
NeoK12 és una web amb vídeos educatius per a nens de 3 a 16 anys però, en aquest cas, són en anglès.
Videoteca educativa és una pàgina creada per la conselleria d'Educació de Murcia. Aquí podem trobar molts vídeos didàctics classificats per matèries i per nivells. A més hi ha una explicació de cada vídeo.
Aula visual és, com bé el seu nom indica, un aula visual on hi han molts vídeos per a utilitzar com material educatiu a les classes.
Youtube és un portal molt famós d'Internet on podem trobar milions de vídeos de qualsevol tema i, per tant, també hi podem trobar molts vídeos educatius.

Espero que aquestes pàgines us serveixin d'ajuda a l'hora de buscar diferents recursos educatius per educació infantil com poden ser els vídeos educatius.
"


Alicia Abril, Silvia Caballé, Anna Chamorro i Carla Dabau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada