divendres, 12 de novembre del 2010

VIDEOJOC EDUCATIU PER A NENS CECS: “EL CARACOL SERAFÍN”


 El caracol Serafín” és un videojoc didàctic multimèdia creat per la Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) dedicat especialment per a nens amb ceguesa o una deficiència visual.
Esta dedicat especialment a nens a partir de 3 anys, és a dir, per a nens de segon cicle d’educació infantil i primer cicle de primària.

L’objectiu d’aquest joc és oferir a l’alumnat d’aquestes primeres edats, especialment als nens amb alguna discapacitat visual, un joc d’ordenador accessible que els apropi de forma motivadors als primers aprenentatges amb l’ordinador i el teclat. Aquest programa consta d’un conte interactiu distribuït en quatre capítols i 17 divertides activitats que s’ajusten al desenvolupament evolutiu de cada alumne, la seva capacitat d’atenció, el seu coneixement de l’ordinador i el seu ritme d’aprenentatge amb les que els nens podran gaudir i aprendre. Està vist com un instrument inclusiu i integrador dins l’aula, dissenyat per reforsar alguns dels objectius del currículum d’educació infantil.

‘El caracol Serafín’ inclou informació auditiva i reforços verbals amb efectes sonors; utilitza veus naturals i expressions adequades per a nens, juga amb la claredat de les imatges, els contrast visuals, els colors i la disposició de la informació visual. Tot això respectant les normes d’accessibilitat tant per a nens cecs o deficients visualment com per als vidents.
 A més a més el joc està editat en diferents idiomes com castellà, català, euskera, galleg i angles, el que fa possible el refors de l’aprenentatge d’altres llengües.

M’ha semblat un tema interessant a tractat ja que molt poca gent coneix aquest tipus de recurs per a les persones amb alguna discapacitat. És un bona proposta per a oferir possibilitats pels nens amb aquest tipus de necessitats especials. Així entre tots afavorim la seva inclusió i acceptació per part dels altres.

Alicia Abril

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada